Lestijden klik hier

Lessen

De lessen worden gegeven in groepjes van ongeveer zes personen (kinderen en volwassenen). De meeste lessen worden door Arna zelf gegeven. Arna heeft de opleiding 'ponyclub begeleiding' gedaan en aansluitend de allround opleiding. Wanneer Arna verhinderd is worden de lessen vaak overgenomen door één van haar twee dochters. Deze kennen zowel de pony's als kinderen erg goed. De allerkleinste kinderen worden vaak extra begeleid. Dit houdt in dat ze in een andere bak of aan een halstertouw rijden. Deze extra begeleiding wordt vaak gegeven door een dochter van Arna.

 

Tijdens de lessen wordt voornamelijk aan de basis gewerkt. Een goede houding en eerlijk zijn tegen over de pony staat voorop. Daarnaast wordt er gevarieerd tussen dressuur, springen, bosritten en spelletjes. Al deze dingen komen terug tijdens de lessen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen ervaring opdoet met de verschillende takken in de paardensport. Voor al deze onderdelen geldt natuurlijk dat iedereen ze op zijn/haar eigen niveau uitvoert.

 

Wij streven ernaar om de lessen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het dragen van een cap is dan ook verplicht. Wanneer er gesprongen of in het bos gereden wordt, moet er ook een bodyprotector gedragen worden. Deze kun je zelf aanschaffen of je kunt er een van ons gebruiken. Veiligheid van pony en ruiter is bij ons erg belangrijk.

 

Omdat wij alleen over buitenrijbanen beschikken kan het wel eens voorkomen dat de lessen niet door kunnen gaan, vanwege de weersomstandigheden. Wij streven ernaar dit zeker één uur voor aanvang van de eerste les op de dag te laten weten. Wanneer de lessen in verband met het weer niet door kunnen gaan, mogen deze altijd ingehaald worden.

 

Het kan altijd zo zijn dat je zelf een keertje verhinderd bent. Laat dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren weten. Lessen die je zelf afmelden kunnen niet worden ingehaald. Bij langdurige ziekte zoeken we samen naar een passende oplossing Wanneer vanuit ons de les is afgemeld, heb je recht op een inhaalles. Deze kan in overleg worden gepland.