Nieuws


2221

——————————————————————

 VAN EEN OUDER:

 Een van mijn vrienden vroeg: "Waarom betaal je zoveel geld om je kinderen te laten paardrijden?"  Nou, ik moet een bekentenis afleggen, ik betaal niet voor het paardrijden van mijn kinderen.  Persoonlijk kon ik me niet zo druk maken over paardrijden.


 Dus, als ik niet betaal voor paardrijden, waar betaal ik dan voor?


 - Ik betaal voor die momenten waarop mijn kinderen zo moe worden dat ze willen stoppen, maar het niet doen.


 - Ik betaal voor die dagen dat mijn kinderen thuiskomen van school en "te moe" zijn om naar de stallen te gaan, maar toch gaan.


 - Ik betaal voor mijn kinderen om te leren gedisciplineerd te zijn.


 - Ik betaal voor mijn kinderen om te leren voor hun lichaam te zorgen.


 - Ik betaal voor mijn kinderen om te leren samenwerken met anderen en om goede teamgenoten te zijn.


 - Ik betaal voor mijn kinderen om te leren omgaan met teleurstelling, als ze niet die score halen waarop ze hadden gehoopt, maar toch hard moeten werken bij de beoordeling.


 - Ik betaal voor mijn kinderen om te leren doelen te stellen en te bereiken.


 - Ik betaal voor mijn kinderen om te leren dat het uren en uren en uren en uren hard werken en oefenen kost om een ​​kampioen te creëren, en dat succes niet van de ene op de andere dag ontstaat.


 - Ik betaal voor de kans die mijn kinderen krijgen en zullen hebben om levenslange vriendschappen te sluiten.


 - Ik betaal zodat mijn kinderen in de buitenlucht kunnen zijn in plaats van voor een scherm...


 ...Ik zou kunnen doorgaan, maar om kort te zijn, ik betaal niet voor paardrijden, ik betaal voor de kansen die paardrijden mijn kinderen biedt om eigenschappen te ontwikkelen die hen hun hele leven goed van pas zullen komen en hen de kans geven  om het leven van anderen te zegenen.  Van wat ik tot nu toe heb gezien, vind ik het een geweldige investering! 


———————————————————————-

Negen redenen waarom het goed is als je kind paardrijdt

Voor paardenmensen is het vaak leuk als ze kinderen hebben, die ook gek zijn van paarden. Als je zelf paardrijdt snap je de liefde van je kind voor paarden heel goed. Daarnaast is het ook heel leuk om samen deze liefde en passie te delen

Verantwoordelijkheidsgevoel

Door het hebben van dieren leert een kind om verantwoordelijk voor dat dier te zijn, zo ook bij paarden. Een eigen pony is afhankelijk van jou voor zijn verzorging, eten en beweging. Daar leren ze dus veel van.

Doorzettingsvermogen

Om echt te leren rijden moet je als ruiter een zekere toewijding hebben. Als ruiter leer je dan ook om niet op te geven, om steeds door te blijven oefenen als het even niet lukt en weer op te stappen als je ene keer van de pony valt. Kinderen leren om doorzettingsvermogen te hebben, wat later in hun leven zeker een voordeel is.

Boost zelfvertrouwen

Met paarden lukt meestal niks direct de eerste keer. Door te blijven oefenen lukt het uiteindelijk wel. Wat een goed gevoel geeft dat, als iets wel lukt. Dat is echt een boost voor je zelfvertrouwen.

Focussen

Om beter te leren rijden moet je een bepaalde mate van focus hebben. Heeft je kind zich leren focussen met rijden, dan kan hij of zij dit later weer bij andere dingen toepassen, zoals schoolwerk of later in een baan.

Conditie

Paardrijden is heel goed voor je balans en je houding. Daarnaast is het ook een intensieve sport en dus goed voor de conditie. Denk ook eens aan stallen mesten of met emmers schouwen. Beter dan op de bank zitten te gamen.

Luisterend oor

Een paard is een maatje. Als kinderen ergens mee zitten kunnen ze dat bij een paard of pony kwijt, deze luisteren namelijk altijd. Vaak is het al genoeg om even bij een paard of pony in de buurt te zijn om weer blij te worden.

Doelen stellen

Bij paardrijden kun je heel mooi doelen stellen, verdeeld in kleine stappen. Dat is een vaardigheid die later in het leven natuurlijk ook van pas komt


Informatie ponykamp 30, 31 juli & 1 augustus

Het is bijna zover en dan gaat het tweede ponykamp van start. We hebben super veel aanmeldingen gehad en hebben er zin in, jullie hopelijk ook! De voorbereidingen zijn in volle gang. Laten we hopen dat het mooi weer wordt.  Hieronder is wat praktische informatie te vinden over het ponykamp. 

 

Wat is handig om mee te nemen? 

- Luchtbed/matje 

- Slaapzak en kussen 

- Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel ect.)

- Pyjama

- Paardrijkleden, cap, rijlaarzen en bodyprotector (wanneer je die hebt) 

- Makkelijke kleding die vies mogen worden 

- Makkelijke schoenen (geen open schoenen) 

- (Regen)jas 

- Zwemkleding + badlaken 

- T-shirt met lange mouwen. 

- Muggenstick 

- Zonnebrandcrème 

- (Feest)kleding voor de feestavond. (let wel op je bent en blijft op een manege) 

- Envelop met de betaling 

 

Het is slim om je naam in je (paardrij)spullen te zetten. zo voorkom je dat iets zoek raakt. Manege Hoogbroek is niet aansprakelijk voor het zoek of beschadigd raken van spullen. 

 

Wat laat je thuis? 

- Mobiele telefoons en andere waardevolle spullen kunnen het beste thuis gelaten worden. Dit bevorderd namelijk het krijgen van heimwee en draagt niet bij aan het groepsgevoel. Er is echter ook geen mogelijkheid tot het opladen. Wanneer er iets is kan er contact opgenomen worden met Arna. 

- Eten, wij zorgen voor genoeg lekkers. Mocht je zelf toch iets mee willen nemen, zorg er dan voor dat er genoeg voor iedereen is, zodat je kunt uitdelen. 

 

Tot slot:

Het ponykamp start vrijdag om 16:00 uur en zondag om 16:00 uur kunnen jullie weer opgehaald worden. Vergeet zeker niet je goede humeur mee te nemen. We gaan er samen een gezellig weekend van maken. Wanneer je nog vragen hebt, mag je altijd contact opnemen. 

 

Wij zouden het erg fijn vinden als jullie van tevoren een zelftest willen doen. Ben je verkouden, heb je keelpijn, heb je koorts, heeft iemand in je omgeving klachten of is iemand positief getest op corona blijf je thuis. Wij gaan er vanuit dat iedereen hier open en eerlijk over is, zodat het voor iedereen veilig blijft. 


Ponykamp 2021

Update 25-6-2021 

De aanmelding is gesloten. Meer informatie volgt! 

 

Update 14-06-2021 

Ponykamp weekend 16, 17 & 18 juli is vol

 

Goed nieuws! Zoals het er nu uitziet kunnen we dit jaar weer een ponykamp organiseren. 

     

16, 17 & 18 juli 2021 voor de kinderen van de basisschool t/m groep 7 (VOL) 

30, 31 juli en 1 augustus voor de kinderen van groep 8 en de middelbare school. 

(wanneer je na de zomervakantie in groep 8 zit mag je kiezen, tenzij er te veel aanmeldingen zijn). 

 

Wanneer je graag wil komen meld je dan aan voor 25 juni 2021. Aanmelden doe je door een mailtje te sturen aan activiteitenmanegehoogbroek@outlook.com 

Graag de volgende gegevens in de mail zetten: 

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Datum ponykamp
  • Allergieën/dieetwensen
  • Telefoonnummers waarop je ouders dat weekend bereikbaar zijn
  • Maat T-shirt 

Ook voor ponykamp geldt vol=vol. Wanneer je graag wil komen, wacht dan niet te lang met aanmelden.

 

De planning is om op vrijdag rond 16:00 te beginnen en zondag rond 16:00 af te ronden. 

 

De kosten voor het ponykamp zijn €105,- voor het hele weekend. Dit moet op dag van aanvang contant betaald worden. 

 

Meer informatie (bijvoorbeeld over wat je allemaal mee moet nemen) volgt na de sluitingsdatum. Bij vragen kan je altijd even mailen naar bovenstaand mailadres. 

 

We zijn natuurlijk afhankelijk van het weer en de ontwikkelingen rondom corona. Bij slecht weer of veranderingen rondom corona moet het ponykamp helaas afgelast worden. De mogelijkheden voor een andere datum worden dan bekeken. Deelname aan het ponykamp is geheel op eigen risico. 


Onderlinge wedstrijd

UPDATE 6-6

Voor de voorlopige startlijsten en meer informatie klik hier

 

Altijd al een keer een wedstrijd mee willen rijden? Pak dan nu je kans want op 12 en 13 juni organiseert Manege Hoogbroek een onderlinge wedstrijd!  

  • 12 juni (eind van de middag/begin van de avond) is voor de leden met startpas, de 16 plussers en leden met een eigen pony. (Dressuur en springen) 
  • 13 juni (hele dag) is voor alle andere leden. (Alleen dressuur) 

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden er verschillende groepen gemaakt. We verwachten dat we per groep 1,5 tot 2 uur bezig zijn. Het is de bedoeling dat je vanaf het begin tot het eind van je eigen groepje aanwezig bent. Deelnemen kost €10,- (springen + €5,-) en kan op de dag van de wedstrijd contant betaald worden. 

 

Inschrijven kan vanaf 24 mei 2021 door een mail te sturen aan: 

activiteitenmanegehoogbroek@outlook.com

Wat vermeld je bij het aanmelden: 

  • Naam 
  • Op welke pony je graag wil rijden (1e en 2e voorkeur) 

Inschrijven kan uitsluitend via de mail. Vol = vol. Dus wees er op tijd bij als je graag mee wil doen. Iedereen die het leuk lijkt mag zich aanmelden. Niveau is niet belangrijk. Meedoen is belangrijker dan winnen. Pas na een bevestigingsmail is de inschrijving definitief. Inschrijven kan tot 31 mei. Hierna volgt ook meer informatie over het programma. 

 

We blijven natuurlijk afhankelijk van het weer en de ontwikkelingen met betrekking tot Corona. Zoals het er nu uit ziet mag er één volwassene komen kijken. 

 

Bij vragen ook graag een mail sturen: activiteitenmanegehoogbroek@outlook.com 


Foto's en filmpjes

Wij vinden het leuk om zo nu en dan foto's en/of filmpjes op de website, Facebook en instagram van de manege te plaatsen. Nu mag je niet zomaar van iedereen foto's en filmpjes op het internet zetten. Toch vinden wij het wel leuk om op de foto's de blije gezichten van de kinderen te zien. Wanneer u als ouder liever niet heeft dat er foto's van u zoon/dochter geplaatst worden, dan horen wij dat graag. Wanneer wij niets horen gaan wij er vanuit dat het geen probleem is.


Instagram   29-3-2018

Vanaf vandaag heeft manege Hoogbroek een eigen Instagram! Voor iedereen die instagram heeft: VOLGEN! mocht je zelf een leuke foto hebben die je graag op de instagram pagina ziet terug komen? Stuur dan even een DM. 

https://www.instagram.com/manegehoogbroek/