Wedstrijd

Dressuur

Dressuur is een wedstrijdonderdeel waarbij je tijdens een proefje allerlei  figuren rijdt. Hierbij kun je zien of ruiter en paard goed samenwerken. Dit wordt beoordeeld door een jury.

Springen

Springen is een wedstrijdonderdeel waarbij de ruiter samen met de pony een parcours met verschillende hindernissen moet afleggen. Per klasse verschillen de hindernissen in hoogte.

Bixie

Bixie is voor kinderen tot 13 jaar. Hierbij kunnen ze op een laagdrempelige manier kennis maken met het rijden van wedstrijden. Dit kan zowel in dressuur als springen. Alles mag onder begeleiding gedaan worden. 

Eventing

 Eerst moeten ruiter en paard een dressuurproef rijden en een springparcours afleggen. Tijdens de cross gaan ze door het bos en weilanden om over verschillende natuurlijke hindernissen te springen zoals, picknicktafels, boomstammen en door het water. Manege Hoogbroek heeft een eigen wedstrijdgroep. Dit is een groep met een aantal enthousiaste ruiters die regelmatig meegaan op wedstrijden in de regio, zowel dressuur- als springwedstrijden. Deze groep rijdt op woensdag. De ruiters van deze groep staan allemaal geregistreerd bij de KNHS en hebben een officiële startpas.

 

In de regio worden ook regelmatig bixiewedstrijden en BB wedstrijden georganiseerd. Er is een vast clubje dat regelmatig meegaat naar deze wedstrijden. Hiervoor heb je geen startpas nodig. Wij proberen iedereen die het leuk vindt een kans te bieden om een keer een wedstrijd mee te rijden. Wanneer je dit leuk lijkt, laat het aan Arna weten. Dan kunnen de mogelijkheden besproken worden.

 

Wanneer er een wedstrijd in de regio is, komt dit bij wedstrijdagenda te staan. Er kunnen een beperkt aantal ruiters per wedstrijd starten. Opgeven moet dan ook tijdig via Arna. In verband met vervoer en inschrijving geldt hiervoor:  vol = vol.